• BTH.se
  • English
  • Logga in

Studiemedel och stipendier

När du studerar utomlands kan du få studiemedel från Centrala studiestödsnämnden

CSN logotyp

Studiemedel för utbytesstudier beviljas efter samma behovsprövning som vid studier i Sverige. Bidragsdelen är densamma, men lånedelen är anpassad till kostnadsläget i värdlandet. I syfte att täcka vissa merkostnader så som resor till och från studieorten, finns en del stipendier tillgängliga att söka. Nedan kan du hitta några länkar till olika stipendiedatabaser.

Stipendier.se En stor databas och söktjänst för stipendier.

Svenska Institutet Arbetar med kommunikation och utbyte med omvärlden och erbjuder ett antal stipendieprogram.

Studentstipenium.se En förteckning över stipendier (resestipendier och utlandsstipendier) som går att söka för studier utomlands.

Studiestipendier Stipendier för olika typer av studier baserat på vilket land studierna ska bedrivas.

Utbildningsstipendier Stipendier för olika typer av universitets- och högskoleutbildningar.

Global Grant En söktjänst för att hitta stipendier och fonder.

Japanstiftelsen Stiftelsen för studier om japanskt samhällsliv.

Sweden-Japan Foundation och Scandinavia-Japan Sasakawa Foundation Utlyser stipendier för studier, forskning samt examensarbete och praktik på högskolenivå i Japan.

BIT Scholarship for International students Stipendier som kan sökas av Masterstudenter till Beijing Institute of Technology, se bilaga nedan.

Senator Emil Possehls stipendiefond Resestipendier kan sökas till yrkesverksamma och studerande svenskar i Tyskland, som studerar tekniska och kommersiella förhållanden.

Study Advisory Scholarships Stipendier för utlandsstudier

Japanska Ambassaden i Sverige Japanska statens stipendieprogram avseende Japan-relaterad forskning

 

 

 

BIT Scholarship for International Students From Blekinge Institute of Technology.doc112 kbLadda ner

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.