• BTH.se
  • English
  • Logga in

Studenter på bryggaBlekinge studentkår

www.bthstudent.se

Varför ska du vara med i studentkåren?

 

Studentinflytande

Studentkårens logga, ugglaHar du en idé har studentkåren kraften att driva den!

Studenterna, har via Studentkåren, lagstadgad rätt att representeras vid beredning och beslut som skolan gör. Detta innebär att kårens medlemmar kan lobba in åsikter och förslag på förändringar på alla lärosätets beslutsnivåer.

Utbildningsbevakning

När du hamnar i kläm vet studentkåren hur problemet ska tacklas!

Studentkåren har anställda, arvoderade och ideellt engagerade individer, som finns tillgängliga för att hjälpa de medlemmar i studentkåren som hamnat i kläm med lärosätet. De har goda kunskaper och kontakter som hjälper och avsevärt förenklar vägen till problemens lösning för den individuella studenten.

Nationell påverkan

Det händer mycket i svensk utbildningspolitik. Studentkåren kan göra din röst hörd!

Studentkåren är en aktiv medlem i Sveriges Förenade Studentkårer. Detta är en sammanslutning av ungefär 40 studentkårer som med en gemensam plattform driver gemensamt överenskomna studentfrågor på nationell nivå med och mot aktörer som riksdag, regering och högskoleverket.

Lokal påverkan

Studentkåren driver att det ska finnas bostäder och aktiviteter för studenter i regionen!

Mot kommun och region driver Studentkåren ständigt frågor som berör studentbostäder och att studenter får tillgång till aktiviteter på campusorterna.

Studiesociala evenemang

Studentkåren erbjuder plattformar där studenter kan umgås utöver studierna!

Genom Studentkåren erbjuds studenter olika plattformar att träffa andra studenter, inom  eller utanför sina program. Bland annat arrangerar studentkåren en introduktionsvecka där du lär känna andra nya studenter. Det finns en idrottsektion vid namn KIDS som regelbundet arrangerar pass i olika sporter. Studentkåren har också två stycken pubar, en på respektive campusort, som både är plats för vanliga kårkvällar och en uppsjö andra evenemang. Håll utkik i kalendariet på Studentportalen!

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.