• BTH.se
  • English
  • Logga in

         

Studentambassadör vid BTH

Som studentambassadör är du högskolans ansikte utåt och således en viktig del i vår marknadsföring. Som studentambassadör på BTH kan du vara med och hjälpa till vid aktiviteter som utbildningsmässor, gymnasiebesök, akademisk högtid och öppet hus men även på webben eller i sociala medier. Vi besöker mässor och gymnasieskolor i stora delar av landet.

Vad gör en studentambassadör?

Huvudsakligen bemannar studentambassadörer montrar eller bokbord vid utbildningsmässor och gymnasiebesök. Under ett år görs cirka 100 besök. Målet är att informera om och marknadsföra våra utbildningar och fördelarna med att studera vid BTH samt att svara på alla frågor presumtiva studenter kan tänkas ha om studentlivet och högskolan. Det kan även innebära att hålla seminarium för stora grupper. Det kan också vara att hjälpa till vid  evenemang på BTH, såsom konferenser, akademisk högtid, öppet hus och vid högskoleprovet.

BTH:s ambassadörer används också som ansikte utåt för högskolan i marknadsföringssyfte. Dels genom fotografier i katalogen, på vår webb såväl som i både tryckta som digitala annonser.

Som ambassadör har du möjlighet att påverka studentrekryteringsarbetet, både vad gäller katalogen, kampanjer och i det dagliga arbetet ute på resor. Eftersom dina erfarenheter som student är mycket viktiga för oss tar vi din input på stort allvar och använder oss gärna av ambassadörer i referensgrupper.

Att vara studentambassadör är ett socialt krävande jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Som studentambassadör är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan ställa om vid ändrade omständigheter. Arbetet kan innebära en hel del resande och ett stort individuellt ansvar.

Vilka är fördelarna med att vara en studentambassadör?

Du får givetvis ett arvode för de uppdrag du utför men fördelarna är fler än så. Du får möjlighet att lära känna andra studenter, utöka ditt nätverk, få övning och erfarenhet av att möta människor och hålla seminarium. Det är goda meriter och erfarenheter för framtiden! Du visar även på ett engagemang, en förmåga att hantera ett arbete vid sidan av dina studier vilket är en god merit.
För att bli studentambassadör ska du vara intresserad av att vilja hjälpa och inspirera andra i deras utbildningsval. Det är också viktigt att du är nöjd med din utbildning här på BTH.

 

 

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.