• BTH.se
  • English
  • Logga in

Din personliga hemkatalog (J:)

Alla studenter på BTH tilldelas ett personligt lagringsutrymme på en central server där du kan lagra filer och dokument. Varje dag säkerhetskopieras din hemkatalog och därför bör du spara alla dina viktiga dokument och filer där. Om du av någon anledning förlorar dina filer kan IT Helpdesk hjälpa dig att få dem tillbaka.

Din hemkatalog finns på enhet J. För att komma åt den klickar du på "Computer" i startmenyn. I fönstret som visas ser du alla enheter som du har tillgång till.

Begränsat lagringsutrymme (kvot/quota)

Ditt personliga lagringutrymme är 300 Mb vilket är placerad på en central server. Om du har problem att spara dokument på ditt J: bör du kontrollera ditt lagringsutrymme.

Hur kontrollerar jag mitt lagringsutrymme?

Klicka på My Computer så kan du se ditt J: och hur mycket lagringsutrymme du har använt.

Att komma åt J: utanför campus

Om du behöver hämta filer och dokument på J: när du inte är på campus kan du använda dig av VPN-tjänsten http://vpn.bth.se/student. Logga in med ditt studentkonto.

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.