• BTH.se
 • English
 • Logga in

Sök tjänst som studentambassadör vid BTH

I början av höstterminen varje år genomför kommunikationsavdelningen en rekryteringsprocess där vi annonserar efter nya studentambassadörer. Vi söker dig som studerar ett av våra program på grundnivå (3-5 åriga program som du kan söka direkt efter gymnasiet). För att ansöka behöver du skicka in:

 • Ett personligt brev som innehåller en beskrivning av dig själv, vad du läser för utbildning och varför du söker jobbet som studentambassadör
 • CV med samlade relevanta meriter

Du skickar in din ansökan via email till: studentambassador@bth.se senast 29 september

Därefter sker en urvalsprocess. Om du blir antagen som ambassadör följer en obligatorisk utbildning innan du kan påbörja arbetet. Utbildning ger bland annat grundläggande kunskaper om BTH, våra utbildningar och hur antagningen fungerar. Du får också träffa erfarna studentambassadörer som delar med sig av sina erfarenheter samt tips och råd.

Läs mer om arbetsuppgifter, omfattning och kvalifikationer nedan.

Arbetsuppgifter

Studentambassadörer är en viktig del i BTH:s arbete för att inspirera och rekrytera nya studenter till högskolan. Som studentambassadör kommer du framför allt att arbeta med att representera BTH vid olika evenemang och på webben genom att berätta om hur livet är för dig som student. Arbetsuppgifterna innebär en bredd av uppdrag där du har möjlighet att hjälpa, inspirera och rekrytera gymnasieungdomar genom att berätta om dina erfarenheter. Detta kan du göra genom att bemanna en monter på en utbildningsmässa, hålla i ett seminarium för stora grupper eller svara på frågor via webben. Under ett år görs i genomsnitt 100 olika besök runt om i landet av studentambassadörer. BTH:s ambassadörer används också som ansikte utåt för högskolan i marknadsföringssyfte. Dels genom fotografier i katalogen, på vår webb såväl som i både tryckta som digitala annonser. Du har också möjlighet att påverka studentrekryteringsarbetet, både vad gäller katalogen, kampanjer och i det dagliga arbetet ute på resor. Detta eftersom dina erfarenheter som student är mycket viktiga vid marknadsföringen av BTH.

Att vara studentambassadör är ett socialt krävande jobb som förutsätter att du tycker om att ta kontakt och prata med människor. Som studentambassadör är det viktigt att du är flexibel och snabbt kan ställa om vid ändrade omständigheter. Arbetet kan innebära en hel del resande och ett stort individuellt ansvar.

Omfattning

Arbetet som studentambassadör är flexibelt och vid en eventuell anställning är du inte förbunden till att utföra ett visst antal uppdrag. Inför varje uppdrag skickas en arbetsförfrågan ut som du får anmäla intresse till. Innan du ansöker är det dock viktigt att du tänker igenom din studiesituation och att du har möjlighet till att arbeta utöver dina studier. Uppdragen sker oftast under skoltid och högsäsongen är mellan november till april. Därför krävs det att du är beredd på att delvis studera på distans.

Samtliga studentambassadörer skriver under avtal vid anställning.
 

Kvalifikationer

 • Du är utåtriktad och har inga problem med att prata inför människor.
 • Du är flexibel och är van att ställa om vid ändrade omständigheter
 • Du är bra på att ta egna initiativ
 • Du är stresstålig
 • Du har mycket god samarbetsförmåga
 • Du har minst ett år kvar på dina studier
 • Du har god språkkänsla vad gäller tal och skrift
 • Du är nöjd med din utbildning vid BTH och trivs med din studieort.
 • Erfarenhet av liknande arbete från exempel gymnasieskolan är meriterande.
 • Körkort är meriterande men inget krav.

Arvode

Timbaserat arvode som betalas ut för varje uppdrag. Arvodet är skattepliktigt.

Dina inställningar

Du kan sätta på och stänga av administrations läget. Detta är avstängt från början och för tillfället krävs det att du sätter på det varje gång du loggar in om du vill editera i portalen
Ange personnummer eller akronym (abcd12) för den student du vill byta till. När du byter till och från en studentidentitet loggas. Skulle du utföra något  när du är student t ex anmäla till en tentamen som loggas det som om studenten gjort det samtidigt som loggen visar att det är du som Administrator som gjort det åt studenten.